29 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας

ΟΕΕ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η περασμένη Κυριακή επιβεβαίωσε αυτό που τα τελευταία χρόνια είναι κανόνας στο Οικονομικό επιμελητήριο. Την αναβάθμιση της διαπλοκής των δυνάμεων αυτών που με την πολιτική τους απαξίωσαν το θεσμό σαν εργαλείο επιστημονικής ανάλυσης και υποστήριξης των κοινωνικών αναγκών και τον μετέτρεψαν σε μέσο παραγοντισμού και  ανάδειξης προσωπικών μικροπολιτικών φιλοδοξιών. Η αποχή από τις διαδικασίες, από 110.000 μέλη του Επιμελητηρίου, εκ των οποίων οικονομικά τακτοποιημένα ήταν 38.000, ψήφισαν τελικά μόνο 18.000(περίπου 15%), είναι ένδειξη των διαθέσεων των συναδέλφων που ωθούνται σε αποστασιοποίηση και έμμεση αμφισβήτηση του θεσμού.

Οι κυρίαρχες παρατάξεις αποκαλύφθηκαν για το ρόλο τους με το κλείσιμο της κάλπης, αφού οι κομματικοί μηχανισμοί που εκφράζουν, αλλά το αρνούνται οι ίδιοι, πρόλαβαν να ταυτίσουν τα αποτελέσματα στον φορέα που οι ίδιοι απαξίωσαν, σαν την έγκριση των πολιτικών επιλογών τους στην κεντρική πολιτική σκηνή, που ο ίδιος ο λαός ακύρωσε με τη ψήφο του.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο ή θα υπάρχει σαν φορέας επιστημονικής και συμβουλευτικής υποστήριξης της πολιτείας για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών ή θα εξελιχθεί σε ένα μόρφωμα παραγοντισμού και παραχολογίας, στοχεύοντας στην πολιτική κάλυψη των κομματικών προστατών τους.

Η ΣΥΝΑΡΟΕ, αναγνωρίζοντας την ανάγκη ευρύτερης συσπείρωσης των πολυδιασπασμένων δυνάμεων των Οικονομολόγων, προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης και ανασυγκρότησης του ΟΕΕ, αλλά και της υποστήριξης των οικονομολόγων, προσκαλεί όσες δυνάμεις θεωρούν την υπόθεση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, υπόθεση των Οικονομολόγων και όχι κομματικών ή προσωπικών επιλογών, σε κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτούς που έχουν την ευθύνη για την απαξίωση του θεσμού.

Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.