15 Νοεμβρίου 2019

Η δήλωση του κ. Κόλλια για τον προϋπολογισμό είναι προσωπική

του Βασίλη Κωστίμπα *

Ο κ. Κόλλιας K. έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι δήλωση θέλει (στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι!).

Αλλά δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κάνει δήλωση-εκτίμηση ως πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. – «σύμβουλος της πολιτείας» – κρίνοντας τον προϋπολογισμό του 2017!

Θα είχε το απόλυτο δικαίωμα να κάνει την δήλωση αν η επιστημονική επιτροπή του Ο.Ε.Ε. είχε βγάλει αυτό το συμπέρασμα.

Επιστημονική επιτροπή του Ο.Ε.Ε. δεν υπάρχει (γιατί άραγε;), άρα η δήλωση είναι προσωπική και πρέπει να είναι αυτονόητο στον καθ’ ένα και ιδιαίτερα στον πρόεδρο του Ο.Ε.Ε. ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός ως θεσμικό πρόσωπο τι λέει και πώς το λέει.

Αρκετά με τις προσωπικές δηλώσεις!

Το Ο.Ε.Ε. είναι όλων των οικονομολόγων και όχι του κάθε προέδρου!

Για αυτό φτάσαμε σε τέτοια απαξίωσή του!

* Ο Βασίλης Κωστίμπας είναι οικονομολόγος.

Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.