24 Φεβρουαρίου 2020

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

ΟΕΕ
  • Οι εκλογές θα διενεργηθούν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, από 08:00 μέχρι 18:00.
  • Δικαίωμα ψήφου και υποβολής αίτησης υποψηφιότητας για τις εκλογές μελών της ΣτΑ, έχουν τα μέλη του ΟΕΕ που θα εκπληρώσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ετήσιας συνδρομής του έτους 2015 καθώς και όσοι εγγραφούν στο ΟΕΕ, μέχρι το Σαββάτο 5 Νοεμβρίου 2016.
  • Δικαίωμα ψήφου και υποβολής αίτησης υποψηφιότητας για τις εκλογές μελών των Τ.Δ. έχουν τα μέλη του ΟΕΕ που θα εκπληρώσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ετήσιας συνδρομής του έτους 2015 καθώς και όσοι εγγραφούν στο ΟΕΕ, μέχρι το Σαββάτο 5 Νοεμβρίου 2016.
  • Οι αιτήσεις υποψηφιότητας θα υποβληθούν στην Κ.Δ. μέχρι το Σαββάτο 5 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 20:00 και πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από απόδειξη πληρωμής ή κατάθεσης του ατομικού παραβόλου υποψηφιότητας, το οποίο ορίζεται σε 2 €.
  • Τα μέλη του ΟΕΕ που έχουν δηλώσει ότι διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό ή κατοικούν στα νησιά Κυκλάδων εκτός της Σύρου, στα νησιά της Δωδεκανήσου εκτός της Ρόδου και ΚΩ, στα νησιά των Σποράδων, στην Ικαρία, στην Λήμνο, στην Θάσο και στη Σαμοθράκη, θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είτε με αλληλογραφία, είτε αυτοπροσώπως σε Ειδικό Εκλογικό Τμήμα στην Αθήνα ή σε εκλογικό τμήμα της Περιφέρειας όπου ανήκει διοικητικά το νησί τους.
  • Τα μέλη του ΟΕΕ έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν μέσω διαδικτύου.
  • Με την εγγραφή τους στις ψηφιακές υπηρεσίες του ΟΕΕ δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης για τις οφειλές τους, καθώς και για τους τρόπους πληρωμής.
Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.