29 Μαΐου 2020

Άνοδος των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

ΣΥΝΑΡΟΕ LOGO

Σημαντική άνοδος των δυνάμεων της Συνεργασίας Αριστερών Οικονομολόγων (η οποία συσπείρωσε δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς) καταγράφηκε στις εκλογές του ΟΕΕ της 15.12.2013.  Άνοδος που έφτασε περίπου το 80% από τα ποσοστά των εκλογών του 2010, αφού το σχήμα ΔΗΜΑΡΚΟ-Σ (που κατέγραψε τώρα 1,16%) συμμετείχε στην τότε παράταξη ΣΕΠ-Ο, που είχε λάβει 5,27%.

Η σημαντική πτώση των κυβερνητικών παρατάξεων (ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ) σίγουρα είναι ένα στοιχείο, αλλά αυτό που πρέπει να προβληματίσει τους οικονομολόγους, είναι η χαμηλή συμμετοχή, που μετέτρεψε τις εκλογές σε μία σύγκρουση μηχανισμών.  Από 105.000 μέλη του ΟΕΕ πλήρωσαν τη συνδρομή τους 38.783 και ψήφισαν μόνο 17.083!

Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων ευχαριστεί τους Οικονομολόγους  που τη στήριξαν με την ψήφο τους και οδήγησαν σε αυτή τη σημαντική άνοδο.

Με πιο δυνατή φωνή, θα συνεχίσει τον αγώνα της για να καταστεί το ΟΕΕ σύμμαχος της κοινωνίας ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των οικονομολόγων.

Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.