3 Ιουνίου 2020

ΔΗ.ΚΙ.Ο. και Ο.Ε.Ε. εκτός πραγματικότητας

ΣΥΝΑΡΟΕ LOGO

Αποκαλυπτική η συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην εφημερίδα »ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας  , ο εκπρόσωπος της ΔΗ.ΚΙ.Ο.  και αντιπρόεδρος του Ο.Ε.Ε.  Κωνσταντίνος Κόλλιας  σχετικά με το πως αντιλαμβάνεται η ΔΗ.ΚΙ.Ο.  αλλά και εν γένει η διοίκηση του επιμελητηρίου (ΔΗΚΙΟ – ΠΑΣΚΟ – ΠΟΦΕΕ) την δράση του Ο.Ε.Ε. και τον θεσμικό του ρόλο.

Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με τον ρόλο του φορέα και τα προβλήματα που αφορούν το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού, αναφέρει :

»Ως Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων, όσες φορές έχουμε αναλάβει την διοίκηση του Ο.Ε.Ε. , έχουμε αποδείξει ότι το Επιμελητήριο έχει φωνή και βρίσκεται κοντά στα μέλη του. Το Ο.Ε.Ε., ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας και της  εκάστοτε κυβέρνησης………….!!!!!!!!!!!!! Θυμίζω την υπόθεση με τους λογιστές-μαιμού , που φέραμε  πρόσφατα στη δημοσιότητα….” Απτόητος καταλήγει στην συνέντευξη “Βασικός στόχος μας παραμένει πάντα η περαιτέρω ενδυνάμωση της φωνής και του συμβουλευτικού ρόλου του Οικονομικού Επιμελητηρίου σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που  καλείται να λάβει η κυβέρνηση  και το οικονομικό επιτελείο.» !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια , να υποστηρίζουν όλες τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κρίσης  των μνημονιακών κυβερνήσεων , μέσω της αδράνειας , της απραξίας και της αφωνίας , το δηλώνουν ευθαρσώς τώρα και ζητούν μάλιστα την στήριξη των Οικονομολόγων , ούτως ώστε να συνεχίσουν  » να βάζουν πλάτη στη Συγκυβέρνηση ».

Δεν ενημέρωσαν, ως όφειλαν, την κοινωνία ευρύτερα για το τι είναι το Μνημόνιο, τι επιπτώσεις επιφέρει και ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις, σε μία περίοδο που οι έλληνες είναι ήδη εξαντλημένοι από τη λιτότητα και την ακραία φτώχεια , το ποσοστό της οποίας , σύμφωνα με την Eurostat , βρίσκεται στο 34% και αναμένεται να φτάσει το 2014 στο 40%.

»Βάζουν πλάτη» στο Οικονομικό επιτελείο και τον Υπουργό των Οικονομικών, ο οποίος μόλις τις προηγούμενες ημέρες  δήλωσε, ότι οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται και επίσης υπερασπιζόμενος  το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για τον φόρο κατοχής ακινήτων προσπάθησε να μας πείσει ότι αυτή τη φορά θα πληρώσει και η …….Εκάλη.

Για τους οικονομολόγους της  ΔΗ.ΚΙ.Ο. δεν λένε τίποτα οι εκθέσεις των διεθνών  Οργανισμών , όπως η πρόσφατη έρευνα-καταπέλτης του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία.

Κύριοι »Οικονομολόγοι» της  ΔΗ.ΚΙ.Ο., σας παραπέμπουμε στην ανακοίνωση  που εξέδωσαν πριν από δύο ημέρες οι »μη Οικονομολόγοι» της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΚΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ απευθυνόμενοι στους βουλευτές , εν όψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2014 με το τίτλο :  »ΤΟ  ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ», μήπως και καταλάβετε επιτέλους που έχει οδηγηθεί η κοινωνία. http://www.dakeit.gr/nea/deltia-typoy/to-dhmosionomiko-pleonasma-den-prepei-na-basizetai-se-koinwnika-syntrimmia-kai-oikonomika-ereipia/

Όσοv αφορά τον κλάδο των λογιστών-φοροτεχνών, η διοίκηση του ΟΕΕ (ΔΗΚΙΟ – ΠΑΣΚΟ – ΠΟΦΕΕ) δεν απέτρεψε τη διάλυση  της οργάνωσης του επαγγέλματος Λογιστή Φοροτεχνικού, που  ήταν το μοναδικό μέχρι σήμερα οικονομολογικό επάγγελμα με κατοχυρωμένα δικαιώματα,   στα πλαίσια της απελευθέρωσης που άρχισε με την ψήφιση του Ν.3919/2011.

Τότε οι κυρίαρχες παρατάξεις (ΔΗΚΙΟ – ΠΑΣΚΟ) αλλά και οι συνοδοιπόροι τους (ΠΟΦΕΕ)  πιστές στα κόμματα που εφαρμόζουν το Μνημόνιο , σιώπησαν επιδεικτικά. Περιφερόμενοι στις πόρτες των γραφείων των Υπουργείων, στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων που έκαναν πάντα, διατείνονταν ότι για το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτεχνικού θα θεσπισθεί εξαίρεση. Προτίμησαν να εξυπηρετήσουν τους πολιτικούς τους φίλους, αντί να ενεργοποιήσουν τα μέλη του Ο.Ε.Ε. στην κατεύθυνση της αντίστασης και ανατροπής της άκρατης απελευθέρωσης.

Η ίδρυση εταιρίας λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών έχει αποσυνδεθεί από την κατοχή επαγγελματικής ταυτότητας. Εν ολίγοις, ο οποιοσδήποτε συστήνει ένα νομικό πρόσωπο, συνάπτει ένα συμφωνητικό συνεργασίας με λογιστή κάτοχο επαγγελματικής ταυτότητας και ‘’πεδίο δόξης λαμπρό‘’.

Πριν από δύο μόλις μήνες εκδόθηκε απόφαση από τον ΓΓΔΕ  με την οποία δεν προβλέπεται πλέον η προσκόμιση στις Δ.Ο.Υ. της άδειας άσκησης επαγγέλματος για τη χορήγηση βεβαίωσης έναρξης ή μεταβολής εργασιών σε λογιστή φοροτεχνικό.

Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων απέναντι στη δηλωμένη πλέον συνενοχή και την αδράνεια, ζητά τη στήριξη και τη συμμετοχή του κάθε μέλους του ΟΕΕ για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

 

Νταής Παναγιώτης

Εκπρόσωπος της

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Μέλος της Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε.

Αρχική δημοσίευση: 9-12-2013

Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.