4 Ιουνίου 2020

Εκλογές Οικονομικού Επιμελητηρίου: Μέθοδοι ΕΚΟΦ στην εποχή του διαδικτύου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Εκλογές ΟΕΕ

Είναι γνωστό ότι η παράταξη της ΔΗΚΙΟ φημίζεται για την πελατειακή και άκρως ψηφοθηρική της αντίληψη στον τρόπο που λειτουργεί.

Εδώ και χρόνια ΔΗΚΙΟ & ΠΑΣΚΟ έχουν μετατρέψει το Οικονομικό Επιμελητήριο σε τσιφλίκι τους, μέσω του οποίου προβαίνουν σε παραγοντισμούς.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε όμως, ότι θα χρησιμοποιήσουν το επίσημο λογαριασμό e-mail και το λογότυπο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ώστε να στείλουν την παραταξιακή τους προπαγάνδα σε όλα τα μέλη του επιμελητηρίου.

Έλεος συνάδελφοι ( ; ) της ΔΗΚΙΟ. Η χυδαιότητα έχει και τα όρια της! Ως που θα φτάσει η απαξίωση του θεσμού; Τι άλλο θα πράξετε για να διασωθείτε;

Η μεθόδευση αυτή αποτελεί συνέχεια της απαράδεκτης ενέργειας των μνημονιακών δυνάμεων ΔΗΚΙΟ (Ν.Δ.) και ΠΑΣΚΟ (ΠΑΣΟΚ) στο χώρο του ΟΕΕ, της μαζικής εγγραφής δηλαδή εκατοντάδων νέων μελών μέσω καταστάσεων κατά την τελευταία ημέρα 08/11/2013, χωρίς να τηρηθεί καμία δεοντολογία και τύπος, λειτουργώντας απλά ως μηχανισμοί «παρασυναγωγής».

Μετά από την καταγγελία συναδέλφων το θέμα παραπέμφθηκε στη συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής. Μπορεί βέβαια να κρίθηκε αναρμόδια να αποφασίσει επί αυτού του θέματος η εφορευτική επιτροπή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν μπορεί όμως κανείς να μην καταδικάσει πρακτικές και λογικές των μνημονιακών παρατάξεων ΔΗΚΙΟ (Ν.Δ.) και ΠΑΣΚΟ (ΠΑΣΟΚ) που για χρόνια έχουν επικρατήσει και έχουν οδηγήσει τον θεσμό στην απαξίωση.

Ο παραγοντισμός, οι προσωπικές πολιτικές, η αντικατάσταση του πολιτικού επιχειρήματος από μηχανισμούς κάθε είδους, είναι απόλυτα εχθρικές με τις αντιλήψεις μας και τις πολεμάμε όπου τις αντιμετωπίζουμε.

Συναδέλφισες/Συνάδελφοι,

Μόνο εσείς μπορείτε με την ψήφο σας να καταδικάσετε το μνημονιακό μπλοκ ΔΗΚΙΟ (Ν.Δ.) και ΠΑΣΚΟ (ΠΑΣΟΚ), που μπροστά στην αγωνία να διασωθούν δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τις πιο εμετικές μεθόδους, να βάλετε τέρμα στο κατήφορο του επιμελητηρίου.

Να καταδικάσετε με την ψήφο σας αυτούς που λυμαίνονται έναν θεσμό που θα έπρεπε να είναι ο εγγυητής της αξιοπρέπειας των Οικονομολόγων.

Μόνο εσείς μπορείτε να φέρετε την ανατροπή στο Ο.Ε.Ε. της απαξίωσης, της αδράνειας & της συνενοχής.

Σας καλούμε να πάρετε το Επιμελητήριο στα χέρια σας, και να στείλετε σπίτι τους όσους το καπηλεύτηκαν δεκαετίες τώρα.

Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.