24 Φεβρουαρίου 2020

Ο Αντιπρόεδρος του ΟΕΕ, η ΔΗ.ΚΙ.Ο. και οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Σαμαρά

ΣΥΝΑΡΟΕ LOGO

Ο Αντιπρόεδρος του ΟΕΕ και της ΔΗ.ΚΙ.Ο. κ. Κ. Κόλλιας, έκανε δήλωση για τα ισοπεδωτικά πρόστιμα που τέθηκαν σε ισχύ από 01-01-2014, σύμφωνα με την οποία προτείνει στην Συγκυβέρνηση το εξής: »Καλούμε το υπουργείο Οικονομικών να πράξει το αυτονόητο: Να μειώσει τα πρόστιμα σε λογικά πλαίσια. Αν δεν μπορεί -ή δεν θέλει- να κάνει αυτό, τουλάχιστον να παρατείνει τις προθεσμίες σε λογικά χρονικά πλαίσια.»!

Κύριοι της ΔΗ.ΚΙ.Ο. θέλουμε κατ’ αρχάς να σας θυμίσουμε τι λέγατε σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΟΕΕ, με ανακοίνωσή σας στις 16 Δεκεμβρίου 2013: »Η ψήφος αυτή είναι επιπλέον ψήφος εμπιστοσύνης στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, που ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι ψήφος εμπιστοσύνης από όλους και σε όλους όσοι αντιστέκονται στον εύκολο λαϊκισμό της πλειοδοσίας και έχουν επιλέξει το δύσκολο δρόμο της προσπάθειας και των επίπονων αλλαγών.»

Η παράταξή μας από τον Νοέμβριο έχει ανοίξει το θέμα των υπέρογκων προστίμων δημοσιεύοντας τις θέσεις της με επιστολή με τον τίτλο:

»Συγκυβέρνηση και πρόστιμα …εκτός πραγματικότητας»

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/16299

Επειδή όμως φαίνεται ότι οι ανακοινώσεις κανένα δεν ενοχλούν, εμείς θα πάρουμε πρωτοβουλίες για την συγκρότηση μετώπου αφ’ ενός μεν στο ΟΕΕ εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη της κεντρικής διοίκησης, αφ’ ετέρου δε με όλες τις επαγγελματικές ομάδες που πλήττονται από τις διατάξεις αυτές.

Νταής Παναγιώτης

Μέλος της Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε.

Αρχική δημοσίευση: 2014

Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.