24 Φεβρουαρίου 2020

Συγκρότηση προεδρείου στην Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε.

Οι μάσκες έπεσαν ......... πριν τελειώσει ο καρνάβαλος

ΟΕΕ

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 συγκροτήθηκε το προεδρείο της Κεντρικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε., με τη συμπλήρωση της Διοίκησης της προηγούμενης τριετίας (ΔΗΚΙΟ – ΠΑΣΚΟ – ΠΟΦΕΕ) με ένα ακόμη μέλος, τον εκλεγμένο εκπρόσωπο της ΕΣΚΟ. Τελικά έδωσαν ψήφο στήριξης στην ΔΗΚΙΟ, σύμφωνα με την οποία το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΟΕΕ ήταν, ”Ψήφος εμπιστοσύνης στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, που ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά.”

Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ» ψήφισε λευκό για όλες τις θέσεις του προεδρείου, αφού με αφορμή την εκλογή της Κ.Δ., είχε δημόσια τοποθετηθεί για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου των οικονομολόγων για την αλλαγή πορείας του ΟΕΕ:

  • Με σαφή θέση ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους έχουν ευθύνη στην δημιουργία και την υλοποίησή τους.
  • Με σαφή θέση ενάντια στην αδράνεια, τον συμβιβασμό, το τέλμα και τα αδιέξοδα της προηγούμενης περιόδου.
  • Με σαφή θέση για τον ρόλο, τις παρεμβάσεις και την δυναμική που αξίζει να έχει το ΟΕΕ, τόσο σε όφελος της κοινωνίας, όσο και για τα επιστημονικά – επαγγελματικά δικαιώματα των μελών του.

Η έκπληξη όμως ήρθε από αυτούς που ήθελαν να συμμετάσχουν στο προεδρείο αλλά ……. τελικά δεν μπόρεσαν.

Συγκεκριμένα οι κ. Αλεβιζάκης Παναγιώτης και Χρυσάφης Σωτήρης εκλεγμένοι με την ΑΚΙΟΕ και την ΑΚΙΟΕ Αθήνας (!!!) αντίστοιχα στην Κ.Δ. του ΟΕΕ, εφαρμόζοντας »νέα ήθη» κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή του προέδρου, όπου μοναδικός υποψήφιος ήταν ο κ. Κόλλιας Κωνσταντίνος της ΔΗΚΙΟ, μόνοι αυτοί »βασιλικότεροι του βασιλέως» ψήφισαν ανοιχτά, επιδεικνύοντας(!!!!) μάλιστα τα ψηφοδέλτια επιλογής τους με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΔΗΚΙΟ, ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το τι στήριξαν!

Η ακατανόητη προς στιγμή στάση τους, με την εκδήλωση υπέρμετρης »αγάπης» προς τον υποψήφιο πρόεδρο της ΔΗΚΙΟ, απαντήθηκε αμέσως μετά, με την υποψηφιότητα του κ. Αλεβιζάκη για τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου του ΟΕΕ, υποψηφιότητα η οποία τελικά καταψηφίστηκε γιατί ΔΗΚΙΟ και ΠΑΣΚΟ δεν χρειάζονται »τις εφήμερες αγάπες»!!

Συνάδελφοι της ΑΚΙΟΕ στην Αττική, στην Κρήτη, στην Θεσσαλία, στην Ήπειρο ,στην Πελοπόννησο και οπουδήποτε στην Ελλάδα, άραγε θα αναρωτιέστε και εσείς που πήγαν όλες αυτές οι διακηρύξεις προεκλογικά, όπως:

Κάθε λαός εκλέγει τους ηγέτες που του ταιριάζουν. Σ΄εμάς ταιριάζουν οι μέχρι τώρα ηγεσίες του Ο.Ε.Ε.;

Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ» δηλώνει ότι η λογική της ενότητας και της ενιαίας δράσης, θα συνεχίζει να είναι πρωταρχική και πρέπει επιτέλους όλοι να ξεκαθαρίσουν, στην εποχή του μνημονίου, της λαίλαπας λιτότητας και περιορισμού των δικαιωμάτων, την θέση τους απέναντι σε αυτές τις πολιτικές.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για ένα Οικονομικό Επιμελητήριο που θα ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο. Ένα Επιμελητήριο σύμβουλο της πολιτείας για τα θέματα οικονομικής πολιτικής, που:

  • Θα σταθεί εμπόδιο στην υλοποίηση της πολιτικής του Μνημονίου και των επιλογών της κυβέρνησης και της Τρόικας,
  • Θα παρακολουθεί τις ενέργειες των Οικονομικών Υπουργείων και θα παρεμβαίνει έγκαιρα σε κάθε νομοσχέδιο και κανονιστική πράξη,
  • Θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία, ενημερώνοντας διαρκώς τους πολίτες,
  • Θα συνεργαστεί με άλλους φορείς και ανώτατα ιδρύματα, για τη διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική.

Να γνωρίζετε ότι ο παραγοντισμός, οι προσωπικές πολιτικές, η αντικατάσταση του πολιτικού επιχειρήματος από μηχανισμούς κάθε είδους, είναι απόλυτα εχθρικές με τις αντιλήψεις μας.

Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.