18 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Κι η απαξίωση του ΟΕΕ καλά κρατεί

Η απαξίωση του ΟΕΕ καλά κρατεί και συνεχίζεται με ακάθεκτους ρυθμούς. Ο ρόλος του φορέα ως σύμβουλος της πολιτείας εξαντλείται σε δηλώσεις του Προέδρου, οι οποίες δεν απηχούν ούτε τη συλλογική δουλειά των μελών του, ούτε καν των μελών της Κεντρικής Διοίκησης. Με τον τρόπο αυτό το Οικονομικό Επιμελητήριο συνεχίζει να χάνει την αξιοπιστία του απέναντι στους πολίτες και μετατρέπεται σε έναν μηχανισμό ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών.

Παράλληλα, η προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών του είναι εντελώς ανύπαρκτη και το ΟΕΕ έχει μετατραπεί σε μια υπηρεσία χορήγησης επαγγελματικών αδειών λογιστών και οικονομολόγων. Καμιά ουσιαστική συζήτηση δεν γίνεται, για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που θα βελτιώνει τη θέση των συναδέλφων.

Κύριο αίτιο αυτής της κατάστασης – με ευθύνη της διοίκησης – είναι η έλλειψη οποιασδήποτε ουσιαστικής συζήτησης και διαβούλευσης ανάμεσα στα μέλη, αλλά και τις παρατάξεις του ΟΕΕ. Οι διαδικασίες της Κεντρικής Διοίκησης και της Συνέλευσης της Αντιπροσωπείας είναι διεκπεραιωτικού χαρακτήρα διαδικασίες που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των οικονομολόγων

Στη συνολική απαξίωση συμβάλλουν και οι εμβόλιμες στη διαδικασία της ΣτΑ κεντρικές εκδηλώσεις. Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που μπορεί να παρουσιάζουν, οδηγούν στην απαξίωση του ρόλου της ΣτΑ καθώς επισκιάζουν τα μεγάλα και σημαντικά θέματα που καλείται το σώμα να συζητήσει καθώς για «πρακτικούς λόγους» (έλλειψη χρόνου, κούραση συναδέλφων) η διαδικασία θα πρέπει να επισπευσθεί.

Δεν μπορεί να μην αναφερθεί πως στην εκφυλιστική αυτή κατάσταση έρχονται να προστεθούν η ανωριμότητα και οι αντιλήψεις των κραταιών παρατάξεων που θέλουν να εισάγουν ως προς συζήτηση θέμα στην ΣτΑ τις εσωτερικές τους αντιπαραθέσεις και προστριβές, όπως συνέβη στη τελευταία συνεδρίαση του σώματος.

Υ.Γ. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά τα μέλη των κραταιών παρατάξεων θα κάνουν την έκπληξη και θα παρευρίσκονται στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Από την άλλη αν θεωρούν ότι η λειτουργία του ΟΕΕ είναι υποδειγματική ας το δηλώσουν.

Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων

Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.