4 Ιουνίου 2020

Η δήλωση Αυγενάκη αποτελεί ντροπή για τους οικονομολόγους του Ο.Ε.Ε.

του Βασίλη Κωστίμπα *

Την Κυριακή 11/12/2016 τα εγγεγραμμένα μέλη του Ο.Ε.Ε. ψήφισαν για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Ο.Ε.Ε.

Τα μέχρι στιγμής σχεδόν επίσημα αποτελέσματα αναδεικνύουν την ΔΗ.ΚΙ.Ο.-Σ πρώτη δύναμη και όλοι οι οικονομολόγοι πρέπει να συγχαρούμε τους συναδέλφους της ΔΗ.ΚΙ.Ο.-Σ. και να βαστήξουμε το θετικό σημείο της δήλωσης του Προέδρου του Ο.Ε.Ε. κ. Κόλλια Κ.: «Την επόμενη μέρα όλοι οι οικονομολόγοι, ενωμένοι, εργαζόμαστε για ένα Οικονομικό Επιμελητήριο με ακόμα ισχυρότερη φωνή, προς όφελος της πολιτείας και των Συναδέλφων. Προς όφελος της χώρας».

Πρόεδρε, μαζί σου!

Όμως, κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα σημείο (υπάρχουν και άλλα) ότι η δήλωσή σας είναι άστοχη ως προς τον τίτλο της παράταξής σας.

Να συμφωνήσουμε ότι είναι ΔΗ.ΚΙ.Ο.-Σ. και όχι ΔΗ.ΚΙ.Ο.!!!

Και ένα άλλο σημείο που πρέπει να σας επισημάνω, κύριε Πρόεδρε, και θα πρέπει να συζητηθεί ως πρώτο θέμα στην πρώτη συνεδρίαση της νέας κεντρικής διοίκησης του Ο.Ε.Ε. θα πρέπει να είναι η ομόφωνη καταδίκη του σημείου της δήλωσης του κ. Αυγενάκη Λ., γραμματέα της Π.Ε. Ν.Δ., ότι «Η αποψινή νίκη, αποτελεί νίκη των φιλελεύθερων θέσεων, των θέσεων και των αξιών της Ν.Δ. και του Προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη!».

Αυτή η δήλωση αποτελεί ντροπή για τους οικονομολόγους του Ο.Ε.Ε. και θα έπρεπε ο κ. Αυγενάκης Λ. να γνωρίζει ότι ψηφίσαμε για διοίκηση του Ο.Ε.Ε. και όχι για κυβέρνηση της χώρας!

Αλλά δυστυχώς στην Ν.Δ. – και ελπίζω όχι εσείς προσωπικά κ. Πρόεδρε ως μέλος της Π.Ε. της – συνεχίζουν να μπερδεύουν το Ο.Ε.Ε. με τους εκάστοτε αρχηγούς της. Σας θυμίζω ανάλογη δήλωση του τότε γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. κ. Παπαμιμίκου Α. που μετά τις εκλογές στο Ο.Ε.Ε. το 2013 είχε μιλήσει για       «… μεγάλο θρίαμβο»! και άκουσον άκουσον για «… ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στις προσπάθειες του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά»!!!

Κύριε Πρόεδρε,

Ανεξάρτητα αν η ζωή απέδειξε την πολιτική ορθότητα των δηλώσεων του κ. Παπαμιμίκου Α. και την πολιτική τύχη του κ. Σαμαρά Α. – και ελπίζω να μην έχουν την ίδια τύχη και αυτές των κ. Αυγενάκη Λ. και κ. Μητσοτάκη Κ. – θα πρέπει ως Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. να είστε υπεράνω κομματικής τοποθέτησης και να καταδικάσετε (και να καταδικάζετε) τέτοιου είδους δηλώσεις πάντα «… προς όφελος της πολιτείας και των Συναδέλφων. Προς όφελος της χώρας».

* Ο Βασίλης Κωστίμπας είναι Οικονομολόγος.

Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.