29 Μαΐου 2020

Ο κ. Κόλλιας θα διαψευστεί και πάλι

ΟΕΕ

O Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας επιλέγει να συνταχθεί με τις πιο ακραίες φωνές του κόμματος του κυρίου Μητσοτάκη.

Δε μας κάνει εντύπωση καθώς όλο το 2014 μας ανέλυε τα καλά της Κυβέρνησης Σαμαρά.

Τώρα υποθέτουμε ότι το  έντονο προεκλογικό πρόγραμμά του δεν του επέτρεψε να διαβάσει το πλήρες κείμενο του προϋπολογισμού, τις μελέτες διεθνών οργανισμών ή τουλάχιστον να αναλογιστεί ότι το οικονομικό πρόγραμμα είναι προϊόν εκβιασμού της χώρας μας.

Από ότι μπορούμε να αντιληφθούμε αρκέστηκε στην αναπαραγωγή των άρθρων των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άλλωστε, προσπαθούμε να θυμηθούμε τον Πρόεδρο να αντιδρά στις συμφωνίες για πλεονάσματα του 4.5% που είχε υπογράψει η προηγούμενη Κυβέρνηση αλλά μας έρχεται μόνο η περσινή πρόβλεψη του ότι το 2016 θα είναι η χειρότερη υφεσιακή χρονιά.

Ο κ. Κόλλιας θα διαψευστεί και πάλι. Ευτυχώς για το ΟΕΕ και δυστυχώς για τον ίδιο, οι οικονομολόγοι δεν έχουν τόσο κοντή μνήμη όσο θα ήθελε. Προτείνουμε στη Διοίκηση του ΟΕΕ από το να προχωρά σε ανούσιες δηλώσεις να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και να βελτιωθεί κατά το δυνατόν το κείμενο του προϋπολογισμού.

Αλέξης Πουλιάσης
Μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ

Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.