4 Ιουνίου 2020

Το διακύβευμα των εκλογών ανέδειξε χθες η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων Θεσσαλίας

Η παράταξη παρουσίασε χθες τους υποψηφίους της και κάλεσε σε συστράτευση τους οικονομολόγους για αλλαγή πορείας

«Δεν είναι αυτό το Επιμελητήριο που ονειρευόμαστε…»

«Ένα μαχητικό Οικονομικό Επιμελητήριο που θα στέκεται δίπλα στα μέλη του και θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία και στους πολίτες» είναι το όραμα και ο στόχος της ΣΥΝ.ΑΡ.Ο. Θεσσαλίας στις εκλογές της Κυριακής στο Οικονομικό Επιμελητήριο.

Η παράταξη της Συνεργασίας Αριστερών Οικονομολόγων, παρουσιάζοντας χθες τους 19 υποψηφίους της για τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Θεσσαλίας και για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων από τη Θεσσαλία, ανέδειξε το διακύβευμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, επέρριψε ευθύνες σε ΔΗΚΙΟ και ΠΑΣΚΟ για την απαξίωση του φορέα» υποσχέθηκε πως θα παλέψει για την κατοχύρωση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των οικονομολόγων και κάλεσε σε συμμετοχή και συστράτευση κάθε συνάδελφο ή ομάδα συναδέλφων, που συμμερίζεται την ανάγκη αλλαγής σελίδας στο ΟΕΕ.

«Η παρουσία και η παρέμβαση του Οικονομικού Επιμελητηρίου μέχρι σήμερα, με κύρια ευθύνη των παρατάξεων ΔΗΚΙΟ και πρώην ΠΑΣΚΟ τώρα Π.Δ.Σ.Ο, που έχουν την πλειοψηφία στην κεντρική διοίκηση αλλά και στο Π.Τ. Θεσσαλίας) αρχίζει και τελειώνει στα σεμινάρια, καθώς και στην έκδοση αδειών οικονομολόγων και φοροτεχνών λογιστών, τονίστηκε κατά την παρουσίαση που έγινε χθες το απόγευμα στα γραφεία του Επιμελητηρίου στη Λάρισα. Έχει γίνει δηλαδή ένας άνευρος γραφειοκρατικός μηχανισμός.»

Αλήθεια ένα τέτοιο επιμελητήριο θέλουμε, αυτό ονειρευτήκαμε και ονειρευόμαστε για το μέλλον;

Όχι δεν είναι αυτό το Επιμελητήριο που θέλουμε.

Θέλουμε ένα Ο.Ε.Ε που:

  • Θα είναι ανοιχτό στην τοπική κοινωνία, θα ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες στα θέματα της οικονομίας και θα έχει άποψη και θέση για όλα τα τοπικά και περιφερειακά θέματα που τους απασχολούν.
  • Θα συνεργάζεται με άλλους φορείς , επιμελητήρια και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα για τη διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων ως προς την εκάστοτε ακολουθούμενη πολιτική των κυβερνήσεων.
  • Θα κάνει προτάσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη της Θεσσαλίας (στον αγροτοδιατροφικό τομέα, στην τουριστική ανάπτυξη , σε χωροταξικά θέματα, σε θέματα μεταφορών κλπ.) συνεργαζόμενο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους της περιφέρειας.
  • Θα οργανώσει τη λειτουργία του με μόνιμες ομάδες εργασίας για κάθε επαγγελματικό κλάδο (φοροτέχνες – λογιστές, τραπεζικούς, εφοριακούς , οικονομολόγους του ιδιωτικού τομέα, του Δημοσίου τομέα, εκπαιδευτικούς).
  • Θα αναπτύξει δραστηριότητα, ισομερώς σε όλες τις Θεσσαλικές πόλεις.
  • Θα διεξάγει δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια (και διαδικτυακά) για τα μέλη της με ειδική μέριμνα στους άνεργους και τους νέους συναδέλφους.

Θέλουμε, τέλος,  ένα Επιμελητήριο που θα είναι το «δεύτερο σπίτι» για κάθε οικονομολόγο, που θα τον στηρίζει επαγγελματικά, μορφωτικά , κοινωνικά και θα νιώθει περηφάνια που είναι μέλος του.

Αυτό   το ΟΕΕ θέλουμε και μπορούμε να το έχουμε. Στο δικό μας ΟΕΕ οι ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, η μεγάλη συμμετοχή των οικονομολόγων μελών του, θα είναι ο πνεύμονας και η καθημερινότητα του.

Για να γίνει αυτό όμως επιβάλλεται να αφουγκραστούμε τα προβλήματα των συναδέλφων όλων των κλάδων και να παλέψουμε για την κατοχύρωση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των οικονομολόγων, είτε αυτοί ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα είτε στο δημόσιο τομέα.

 Σήμερα και εν όψει των επερχόμενων εκλογών, κάνουμε αυτό το κάλεσμα σε όλους τους οικονομολόγους που έχουν τις ίδιες ανησυχίες και θέσεις με εμάς και θέλουν να στρατευτούν μαζί μας με ένα κοινό προγραμματικό πλαίσιο που όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε, ώστε να αλλάξουμε την πορεία του ΟΕΕ και ειδικότερα του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας σε προοδευτική κατεύθυνση».


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Οι δέκα υποψήφιοι της παράταξης για τη διοίκηση στο 7ο Π.Τ. Θεσσαλίας του ΟΕΕ είναι οι : ΑΗΔΟΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΙΑΣΩΝ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΛΟΥΛΕ ΗΛΙΑΝΑ, ΣΠΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ και ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.

Οι εννέα υποψήφιοι για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων από τη Θεσσαλία είναι οι: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ), ΓΕΛΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ), ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΒΟΛΟΣ), ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ), ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ ΆΝΝΑ (ΒΟΛΟΣ), ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ), ΛΟΥΛΕ ΗΛΙΑΝΑ (ΤΡΙΚΑΛΑ), ΜΑΚΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ) ΚΑΙ ΝΤΑΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΛΑΡΙΣΑ).

Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.