4 Ιουνίου 2020

Το ΟΕΕ οφείλει να εξετάσει πάρα πολύ προσεκτικά τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων

του Βασίλη Κωστίμπα *

Πηγαίνοντας προς τις εκλογές στις 11/12/2016, η Κεντρική Διοίκηση του Επιμελητηρίου θα πρέπει λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψη την τεράστια αποχή – 56% στις εκλογές του 2013 – να εξετάσει πάρα πολύ προσεκτικά τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων.

Σαν ιδιαίτερο παράδειγμα αναφέρω την Π.Ε. Εύβοιας όπου υπήρχε 1 (ένα) εκλογικό κέντρο στην Χαλκίδα.

Απευθύνομαι στην σημερινή Τοπική Διοίκηση του 9ου Π.Τ., στους συναδέλφους και φίλους που επί πολλές τριετίες διοικούν το περιφερειακό τμήμα, να διεκδικήσουν και να επιτύχουν επιτέλους να δημιουργηθούν στην Εύβοια 3 (τρία) εκλογικά τμήματα:

ΑΙΔΗΨΟΣ – ΧΑΛΚΙΔΑ – ΑΛΙΒΕΡΙ

Είναι τελείως απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να υπάρχει στην Εύβοια μόνο 1 (ένα) εκλογικό τμήμα στην Χαλκίδα.

Αυτά τα είχα ξαναγράψει και πριν τις προηγούμενες εκλογές. Ελπίζω αυτή την φορά οι συνάδελφοι, φίλοι και σύντροφοι «διοικούντες» του 9ου Π.Τ. να δουν αυτό το πρόβλημα πιο σοβαρά.

* O Βασίλης Κωστίμπας είναι οικονομολόγος.

Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.