4 Ιουνίου 2020

Το Οικονομικό Επιμελητήριο μοχλός ανάπτυξης στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Αγαπητοί Συνάδελφοι της Στερεάς Ελλάδας!

στη Περιφέρειά μας – αυτή της ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- παρουσιάζεται το φαινόμενο να υπάρχουν ΔΥΟ Περιφερειακά τμήματα:

  • Το 8ο Π.Τ. Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και
  • Το 9ο Π.Τ. Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Η αναχρονιστική αυτή άποψη έχει σαν αποτέλεσμα το Οικονομικό Επιμελητήριο να αδυνατεί να παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση.

Επιτέλους οι «διοικούντες» πρέπει να κατανοήσουν ότι με την ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ψηφιακές υπηρεσίες πονεμένη ιστορία),  οι «παλαιομοδίτικες» απόψεις τους κάθε νομός και Περιφερειακό Τμήμα είναι ξεπερασμένες. Εξάλλου η ενοποίηση και η οριοθέτηση τόσων Περιφερειακών Τμημάτων όσων και οι Περιφέρειες της Χώρας μεταξύ άλλων μειώνουν αρκετά τις δαπάνες του Φορέα μας, μιας και τελευταία ο ισολογισμός παρουσιάζεται αρνητικός.

Επομένως  η πρόταση ενοποίησης των δύο τμημάτων – του 8ου και του 9ου – σε ένα, θα ενδυναμώσει το Ο.Ε.Ε. να παίξει τον ρόλο του ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας, άρα και της Περιφέρειας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας  και ιδιαίτερα οι οικονομολόγοι είναι πολλά και πολυσύνθετα. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι απόψεις και οι προτάσεις των οικονομολόγων  στην Περιφέρειά μας δεν υπάρχουν. Το Οικονομικό Επιμελητήριο απουσιάζει.

Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο, εμείς οι οικονομολόγοι  των δυο περιφερειακών τμημάτων  του 8ου και του 9ου ,  να προσεγγίσουμε  αυτό το θέμα αμέσως μετά τις εκλογές, και να αναγκάσουμε τους συναδέλφους  της παράταξης ΔΗΚΙΟ-Σ που τόσα χρόνια έχουν αγκιστρωθεί στην εξουσία και «διοικούν» την Κεντρική Διοίκηση και τα Περιφερειακά τμήματα χωρίς να έχουν κάνει τίποτα, ότι στον βωμό του τίποτα είναι πολύ ζημιογόνο να αναλώνεται κάποιος  στήνοντας καλοστημένους  πολύχρονους  μηχανισμούς για να διατηρήσει  +/- τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων στο Ο.Ε.Ε.

Η παράταξη ΣΥΝΑΡΟΕ ζητάει την ενίσχυσή της ώστε να συμβάλει πιο δυνατά στην υλοποίηση αυτής της πρότασης για ένα πιο δυνατό και πιο ουσιαστικό Οικονομικό Επιμελητήριο στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Κωστίμπας Βασίλειος,

Οικονομολόγος,

Υποψήφιος με την ΣΥΝΑΡΟΕ

3ο Εκλογικό Διαμέρισμα – Υπόλοιπης Επικρατείας

9ο Π.Τ. Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας

Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.