4 Ιουνίου 2020

Πάγιο αίτημα των οικονομολόγων γίνεται πραγματικότητα

akinito-oee-tryfon-aleksiadis

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας  Αλεξιάδης γνωρίζοντας, από πρώτο  χέρι, μιας και στο παρελθόν χρημάτισε μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Φορέα των Οικονομολόγων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικονομικό Επιμελητήριο, με πρώτο και κύριο αυτό της εγκατάστασής του σε ιδιόκτητα γραφεία, γνωρίζοντας την οικονομική αιμορραγία που υφίστατο, κάθε έτος, το ΟΕΕ, ενοικιάζοντας, έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού, γραφεία για την στέγαση των κεντρικών υπηρεσιών, τόλμησε αυτό που δεκαετίες τώρα,  παρά τα  έντονα διαβήματα των εκάστοτε Διοικήσεων του Οικονομικού Επιμελητηρίου, δεν τόλμησαν να υλοποιήσουν οι μέχρι τώρα διατελέσαντες στο Υπουργείο Οικονομικών Υπουργοί, Αναπλ. Υπουργοί, Υφυπουργοί και Γ. Γραμματείς.

Το υπουργείο Οικονομικών προέβη στην παραχώρηση στο ΟΕΕ, με τη μορφή της μακροχρόνιας μίσθωσης για 50 έτη, ακινήτου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Ξενοφώντος, στο κέντρο της Αθήνας, και το οποίο στέγαζε παλαιότερα το υπουργείο Αιγαίου.

Ένα αίτημα των χιλιάδων οικονομολόγων γίνεται πραγματικότητα με την υπογραφή του Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Σπύρος Μυρίντζος

Μέλος του ΟΕΕ

Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.