8 Απριλίου 2020

«Στήριξη της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Λ/Φ Ν. Χανίων για τα εξοντωτικά πρόστιμα»

ΣΥΝΑΡΟΕ LOGO

Συνάδελφοι,

Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ» ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων για την αποστολή εξωδίκου προς τα αρμόδια Υπουργεία, με σκοπό την κατάργηση των φορολογικών και ασφαλιστικών προστίμων τα οποία πλήττουν βάναυσα το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τον κλάδο των Λογιστών-Φοροτεχνών.

Επειδή η παράταξή μας εδώ και πολύ καιρό έχει πάρει θέση για τις καταστροφικές συνέπειες όλων αυτών των Νόμων και επειδή από το τέλος Γενάρη έχουμε απευθύνει ανοικτή επιστολή, με αφορμή την σύγκλιση των αντιπροσώπων του ΟΕΕ για την εκλογή της νέας διοίκησης του ΟΕΕ, για τη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου των οικονομολόγων για την αλλαγή πορείας στο Ο.Ε.Ε.:

  • Με σαφή θέση ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους έχουν ευθύνη στην δημιουργία και την υλοποίησή τους.
  • Με σαφή θέση ενάντια στην αδράνεια, το συμβιβασμό, το τέλμα και τα αδιέξοδα των διοικήσεων του Ο.Ε.Ε. της προηγούμενης περιόδου.
  • Με σαφή θέση για το ρόλο, τις παρεμβάσεις και τη δυναμική που αξίζει να έχει το ΟΕΕ, τόσο σε όφελος της κοινωνίας, όσο και για τα επιστημονικά – επαγγελματικά δικαιώματα των μελών του.
  • Με σαφή θέση ενάντια στα φαινόμενα παραγοντισμού, προσωπικών πολιτικών, αδιαφάνειας.

Δηλώνουμε τη στήριξή μας στην πρωτοβουλία αυτή του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων, δεσμευόμαστε να τη φέρουμε προς ψήφιση στην Κ.Δ. του ΟΕΕ και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συντονίσουν τον αγώνα τους στην κατεύθυνση ανατροπής αυτών των πολιτικών.

Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ» δηλώνει ότι η λογική της ενότητας και της ενιαίας δράσης, θα συνεχίζει να είναι πρωταρχική και πρέπει επιτέλους όλοι να ξεκαθαρίσουν, στην εποχή του μνημονίου, της ακραίας λιτότητας και του περιορισμού των δικαιωμάτων, την θέση τους απέναντι σε αυτές τις πολιτικές.

Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.