30 Μαρτίου 2020

ΣΥΝ.ΑΡ.Ο.-Ο.Ε.Ε.: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΕΕ»

ΣΥΝΑΡΟΕ LOGO

Οι εκλογές που έγιναν, ανέδειξαν σίγουρα νέους συσχετισμούς και καταστάσεις στο ΟΕΕ, παρά την πολύ χαμηλή συμμετοχή (από περίπου 105.000 μέλη, ανανέωσαν συνδρομή τα  38.852 και ψήφισαν μόνο 17.187). Η επόμενη μέρα μας αναγκάζει όλους, να τοποθετηθούμε με σοβαρότητα, ρεαλισμό και κυρίως προοπτική , στις εκλογές που θα γίνουν στις 1.2.2014, για την ανάδειξη της Κεντρικής Διοίκησης. Η επιστολή αυτή έχει στόχο, να καταθέσει την δική μας εναλλακτική πρόταση, σε κάθε έναν που αγωνιά για το αύριο και δεν επιθυμεί να ξαναζήσουμε το χθες.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΔΗΚΙΟ και ΠΑΣΚΟ, Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟ ΟΕΕ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ. Σε αυτούς που πανηγυρίζουν για την «ψήφο εμπιστοσύνης» που έδωσαν οι οικονομολόγοι στην πολιτική της Κυβέρνησης Σαμαρά (Δήλωση ΔΗΚΙΟ στις 15.12.2013) επισημαίνουμε ότι η αλαζονεία τους, το μόνο που κάνει είναι να τους εκθέτει!

Αγωνιστήκαμε και θα αγωνιστούμε για τη δημιουργία ενός μετώπου των οικονομολόγων:

  • Με σαφή θέση ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους έχουν ευθύνη στην δημιουργία και την υλοποίησή τους.
  • Με σαφή θέση ενάντια στην αδράνεια, το συμβιβασμό, το τέλμα και τα αδιέξοδα της προηγούμενης περιόδου.
  • Με σαφή θέση για το ρόλο, τις παρεμβάσεις και τη δυναμική που αξίζει να έχει το ΟΕΕ, τόσο σε όφελος της κοινωνίας, όσο και για τα επιστημονικά – επαγγελματικά δικαιώματα των μελών του.
  • Με σαφή θέση στα φαινόμενα παραγοντισμού, προσωπικών πολιτικών, αδιαφάνειας κλπ.

Οι προτάσεις είναι ενδεικτικές και το πλαίσιο ενός ανοικτού διαλόγου που πρέπει να γίνει, μακριά από παρασκήνια, διανομή καρεκλών κλπ. Η ΣΥΝΑΡΟΕΕ δεν διεκδικεί καμία θέση στο μέτωπο αυτό, παρά μόνο καταθέτει τη συμβολή της στη δημιουργία του.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι στις 1.2.2014 έχουμε να επιλέξουμε δύο δρόμους: Το δρόμο της ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ του παρελθόντος, τον οποίο όσοι (εκτός ΔΗΚΙΟ – ΠΑΣΚΟ) ακολουθήσουν θα αναλάβουν και την ΕΥΘΥΝΗ και το δρόμο της ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ του ΟΕΕ.

Περί ΣΥΝΑΡΟΕΕ 101 Άρθρα
Η Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων έχει στόχο να συναντηθεί, να συνομιλήσει, να συνεργαστεί, να ενώσει τις δυνάμεις της με όλους τους επιστήμονες οικονομολόγους, μα και με αυτούς που ασκούν το λογιστικό – οικονομολογικό επάγγελμα. Δίνουμε τη μάχη ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει το ρόλο που του έχει δώσει η Πολιτεία. Εμείς που προερχόμαστε από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους παλεύουμε ώστε το Οικονομικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει πραγματικά ως Σύμβουλος της Πολιτείας, να παρέμβει σε επαγγελματικά θέματα προς όφελος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου και να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα μέλη του. Στις εκλογές για την Κεντρική Διοίκηση συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΡΟΕΕ διεκδικώντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό οικονομικό μοντέλο από αυτό που έχει επιβληθεί στη χώρα μας. Στις εκλογές για τα Περιφερειακά Τμήματα τα μέλη μας συγκροτούν ευρύτερα τοπικά ψηφοδέλτια με βάση τις κατά τόπους ιδιαιτερότητες και ανάγκες.